sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Betonipohkeilla onneen

Morjesta moi!

Lappeen Riennon reenikauden toinen leiri läpsyteltiin menemään Lepraattorissa viikonlopun aikana , ja mielenkiintoisesti läpsyteltiinkin. Ohjelmassa oli perjantaina yösuunnistusta muutaman vuoden takaisessa am-keskari ja -partio maastossa , lauantaina uusittu tesmolenkki ja säbää ja sunnuntaiksi sitten suunnistusvaellusta Jurkkolassa.

Perjantaina Kotkan osasto suuntasi suoraan Iitiän lavalle ja sieltä läheiseen "priimamaastoon" vääntämään yöreeniä. Heti reenin alussa tuli jo sevälki että kartta ja maasto oli kaikkea muuta kun priimaa - eipä ole vähään aikaa tuollaista shaibaa tullut tarvottua. Reeniin annettiin n.tunti aikaa ja kukaan ei suoriutunut koko radasta tuossa ajassa. Taisi olla niin että eräällä oranssien gringojen edustajalla taisi mennä yli 50 minuuttia alle kahdne kilometrin reissuun - hurjaa touhua.
Launtai-aamupäivällä oli vuorossa Hanhijärvellä uusittu tesmo (16,5 km). Fiilis ennen lähtöä oli varsin mukava, mutta jo 4 kilometrin taaperuksen jälkeen jouduin hylkäämään Juken vetämän letkan liian kovana. Pikkasen tämän jälkeen pamahti risteys josta ei kartan mukaan pitänyt mennä, mutta opastus meni sinne. Siinä tuli sitten pyörittyä ensin joku 1-2 minuuttia ja päätin kääntyä risteyksestä vittuuntuneena. Maalaistalon pihan jälkeisessä risteyksessä tuli taas venailtua saman verran kun ei vaan tiennyt minne mennä. Sepe ehti sitten paikalle ja sitten juostiinkin maalin asti, sain jopa pari minuuttia eroa vielä aikaseksi uuestaan. Aika 1.18 ja risat päälle oli paska, mutta tähän vaiheeseen miulle ihan ok ottaen huomioon nuo seisoskelut jotka verottivat 3-4 min ajasta. Kivasti selvisi illalla että oikea reitti olisi kulkenut vähän muualta ja napsittiin Sepen ja Simon kanssa n.400 metrin oiko. Tuloksiin DSQ ja VIELÄKÄÄN ei pääse riennon leirirankille mukaan. Fak tis sit.

Illalla pienessä sprintissä ja säbässä alko olemaan jo betonipohkeita väsynyttä miestä. Puoltoistatuntia siellä oltiin, ehkä tunti tehokasta tuli, kivaa oli silti.
Sunnuntai-aamuna kun heräsi Sekunda sport-maestron lukaalista oli jaloissa jäätävä olotila. Huolimatta pienistä venyttelyistä oli betonit totaalisesti iskeny. Jurkkolan palauttava suunnistusvaellus (n.2h) oli totaalisesti paikallaan. Ei muuta kun kotia kohti ja nautiskelemaan myöhästyneistä synttärikahveista ja linnan juhlien vastaanotosta telkun välityksellä (huom! nopea vilkasu) Taisin bongata Taivaisen, ittekseni kerkesin jo miettiä että mis jättää väliin pippalot reenaamisen takia, ratkaisu yllätti.

Eikä siinä vielä kaikki. Lupauduin vielä viimeviikolla huomiseen Isoympäräviestiin (RUK:n järjestämä juoksukilpailu Haminan keskustassa kaduilla) ja napsahti mukava 300 metrin ankkuriosuus. Hyvässä muistissa on viimekertainen reissu kun viimosella metrillä pamahti kaveri ohi ja maaliin tultiin neljäntenä, silloin Urheilijakoulutuksen joukkueessa. Huomenna meikäläinen tekee paluun VeVen riveihin tuon viestin muodossa. Onko paluu lopullinen ? Annanko seuralle pikkusormen ja koko ukko käsineen päivineen lähtee ? Kuka tietää.......

Ei kommentteja: