tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kesäkertomuksia

Part 1 : Jukon jälkispekulatuuri

Ystävät ja kylänmiehet, sekä muutkin kaikenkarvaiset blogini lukijat. Tervehdin teitä väsyneenä ja pettyneenä näin Jukolan jälkimainingeissa. Kisapaikalla luulin jo , että Sippu-Jukolasta asti jatkuneet hirveät suoritukset kesän tärkeimmässä viestissä olisivat ohi, väärässähän sitä oltiin taas. Juke laitto tossa tekstaria tulemaaan ettei jaksa spekuleerata sen kummemmin viestin kulkua, ja heitti pallon takasin meikäläiselle. Osittainen koppi riittänee:

Osuus 1 : Saimon (84,+5:26) vs Saigon (417,+22:02)

Simppa veteli miun mielestä suhteellisen hyvin, verrattuna millainen viimeinen viikko ennen jukolaa oli. Väliajoissa tosin pyörittiin siellä 50 korvilla pitkään, 8,7 - 11,5 kilometrin aikana pummia oli sitten kertynyt sen verran, että sijoitus jäi tuollaiseksi. Loistoveto joka tapauksessa edellisiin vuosiin verrattuna, ens jukossa sitten vielä korkeammalle!!
Saigoni veteli aikalailla silleen kun mie etukäteen päässäni mietinki, Vaikka osuussijoitus ei päätä huimaa, ei ero ole mitenkään liiaallinen kun verrataan mitä muut joukkueessa kärkeen jäivät.

Osuus 2 : Juke (105,+20:15) vs Take (376,+49:16)

Juken treenit.netistä kaivoin seuraavan virkkeen "jukolan perussuoritus, femman virheet". Ilmeisesti siis ei mitenkään äärettömän tyytyväinen suoritukseen ole, mutta eipä tuo nyt niin pahalta vaikuta myöskään. Väläreissä pyörittiin kokoajan sadan sakissa, lopussa pieni tippuminen, mutta silti asiallinen suoritus. Kakkos-Taussi hoiteli osuuden alavireisesti? Ehkä lievästi allekirjoittaneen odotusten vastaisesti, mutta kakkosjoukkue jatkoi nousujohteisella tiellä. En sitten muista/tiedä pummeista, välttämättä juoksuvoittoinen maasto ei ehkä ihan Taken heiniä. Silti, muistetaan ettei kumpaakaan voi moittia romahtamisesta, semiperus menoa, jottenko sanoisi.

Osuus 3: Joni (116,+39:46) vs Aaro (276,+1:10:36)

Kumpikaan ei kovinkaan iloinen ollut osuutensa jälkeen, eikä kommentteja kovinkaan helposti irronnut, sen verran muistan että molemmat haukkuivat paskaksi, T-netistä poimin seuraavat lausunnot: "Hirvittävää_kuraa_ varsinkin suunnistuksen osalta(yllätys). Pummit 15,5' alakanttiin laskettuna. Siis jumalauta alakanttiin! " (anteeksi lainaus). Aarolta ei sieltäkään löydy mitään, joten joutunee vähän itse soveltamaan. Ihte olen molempien suoritukseen suht.koht tyytyväinen, kumpikaan ei romahtanut, vaikkakin omasta mielestään olivat huonoja. Pah, mie sanon! Jos nyt jossitella saa, niin Joni olis puhtaalla suorituksella tullu hirmuaikaan, enkä mie usko että Aarokaan on puhtaasti vedellyt, kovassa kunnossa veitikat on, syksyllä sitten mitalisadetta, kiitos.

Osuus 4: Sepe (109,+47:44) vs Esa (251, +1:22:43)

Ei voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen äijien panokseen tämä vuoden Jukossa. Vaikka mie tiesin, että Maajärvellä osataan suunnistaa, silti tuntuu hurjalta ajatella että H55-sarjan suunnistaja meni ja otti miusta savut, ja reilusti vielä. Kai siellä on aikalailla puhtaasti tultu, osuusijoitus 242 on kunnioitettava, kuitenkin kyseessä on jo herrasmiessarjoihin ehtinyt huippumenijä. Sepe veti kanssa suoraansanottuna yllättävän hyvin, anteeksi ettei luottoa ollut mieleni sopukoissa tämänkään vertaa, vajaa 8 minuutin tappio osuuden kärkeen ei todellakaan ole huono, sanokoon muut mitä sanovat.

Osuus 5 : Miko (97,+55:37) vs Mie (243, +1:43:33)

Miko kuuluu ehdottomasti Sepen ohella ykkösjoukkueen onnistujiin, osuussijoitus kirkkaasti sadan sakkiin ja mitä ilmeisemmin suuret virheet jäivät uupumaan suorituksesta. Mainiota! Omasta suorituksesta,kakkosjoukkueen heikoimmasta ja suurimmasta epäonnustumisesta, voisin kirjoittaa vaikka kirjan, mutta totean epäonnistumiseen johtaneet syyt lyhyesti: A) Vatsa erittäin pahasti sekaisin lämmitelystä asti, hidasti menoa todella paljon. B) Löin ns. terveen polven kiveen ennen kakkosrastia, ja kipu hidasti vielä lisää menoa,
C) Kaiken hyvän lisäksi alkoi radan puolivälissä pistämään kylkeen niin järjettömästi, että keskeyttää teki mieli, henk.koht kisassa olisin jättäny kesken surutta. Pisteenä i:n päälle onnistuin hukkamaan vielä blingblingit kaulasta, vain siinä riippunut luokkasormus löytyi ( pitihän siihenkin käyttää minuutti turhaan etsimiseen). En mie pummannu oikeastaa, olin vaa muuten niin heikoilla. Johtopäätökset asiasta tekstin part kakosessa.

Osuus 6 : Tuukka (96, +1:09:32) vs K-V (225,+2:01:40)

Tuukka veteli ykkösessä kutospätkää varsin mallikkaasti, tulihan kuitenkin kokonainen yksi sija nostoa edellisosuudesta katsottuna. Ykkösjoukkueen musta hevonen täytti paikkansa kyllä kunnialla, ja ensi vuonna saadaan tehdä töitä hartiavoimin jotta tämä varma menijä saadaan sysättyä kakkostiimiin. K-V oli selkeästi toinen kakkosjoukkueen onnistujista. Papat näytti taas kerran nuoremmille mistä puusta ne suunnistajat oikeen on veistetty, osuussijoitus helposti kahdensadan sakkiin ja ehdoton plus-merkintä papereihin. Ajomatkalla eräs kyytiläinen totesi K-V parantavan vuosi vuodelta vauhtia ja otteita, mitä saammekaan odottaa 60-sarjaan siirryttäessä?

Osuus 7 : Masa(98,+1:29:18) vs Kalubraali (199+2:22:46)

Kun oltiin maalissa Ollin kanssa vastassa, oli pettymys havaittavissa Masasta jo loppusuoran päästä asti. Vaikka mies oli paennut kisapaikan hyperaktiivista meininkiä ja saanut nukuttua jonkinverran normaalia paremmin, ei suoritus tyydyttänyt miestä ollenkaan. Oli kuulemma vetänyt 11-rastilta suoraan 17-rastia kohti, ei ihan rastille asti sentään kun 11-12 ja 16-17 olivat samansuuntaiset välit. Vaikka mies maassa oliskin, lohdutuksena voin sanoa suorituksen olevan reilusti viimevuotista parempi, todella todella harmi vain ettei tänäkään vuonna saatu nähdä onnellista ja onnistunutta Maajärveä, toisia se suunnistus vaan tuntuu potkivat heduun kisasta toiseen. Kalubraalilta odotin itse edellisvuosien perusteella hivenen kovempaa suoritusta, mutta ei tähänkään pettynyt voi olla, kuitenkin nostettiin oikealle sataluvulle kakostiimi, ja enskaudel voidaan lähteä haastamaan ykösporukkaa tosimielellä.

Kaikenkaikkiaan Rientolaiset voivat olla suhteellisen tyytyväisiä joukkueiden esityksiin. Minimitavoite täyttyi kirkkaasti, vaikkakin Dream-Teamilta olisit voinut odottaa pelkällä hurjalla historialla parisataa sijaa kovempaa suoritusta, reenaamaan siitä, (vink)
Vaikka oma suoritus pilaakin kakkosjoukkueen kelvollisen esityksen, silti 200 sakkiin pääseminen on upea asia, kakkosjoukkeiden skabassa sijoitus 43, ei huono.

Part 2 : Tulevaisuus

Elämä hymyilee, mie oon saanu töitä!!
Maanrakennushommia näyttäs riittävän pitkälle Heinäkuuhun asti (minimissään) ja rahantuloa ei voi estää. Vaikka homma on pirun fyysistä, ja lapio saa laulaa, on itse tienattu raha aina vaan hienompaan kuin että olisi kultalusikka suussa. Toisilla sitä vaan "on aikaa kesätöille", jotta voi jatkaa tutustumista erilaisiin maastotyyppeihin tulevaisuudessakin.

Toisaalta, siellä samassa montussa mitä oon tässä kaivellu kohta pari viikkoa, siellä lepää miun motivaatio, ehkä tän kauden osalta lopullisesti. Kun vammoista selvittiin, ei reenaaminen missään vaiheessa näyttäny siltä kun ois pitäny, ja tulokset on ollu sen mukasia, paskoja. Vielä kerran mie yritän sitä saalistaa ylös ojan pohjalta, ja tein niinkin radikaalin ratkasun, notta ilmottauduin Finille mutaisista muitaisimpaan A-sarjaan. Siis H20A, hyi helvattu. Samalla kaavalla haettiin motivaatiota vuonna 2005 H16A-sarjasta, ja silloin homma onnistui mainiosti. Viimeisenä päivä irtosi vielä voitto(kok.4.s), ja hyvätasoiset venakot jäi taakse, myös Suomalaisten osalta taso oli tuona vuonna yllättävän hyvä A-sarjaksi.
Tänä vuonna näyttäs olevan mukana suoraansanottuna mie mukaanlukie aika kurasta sakkia, pari outoa venäläistä ja yks hyvänpäivän menijä. Katotaan josko irtois niitä osakisavoittoja, yritetään ainakin.

Vaikka pitäähän se myöntää, että kunto on aivan persiistä revitty. Eilen kävin ottamassa savut kuntoomeilla kaikista, eli siis olin A-radan "nopein" ite Joren laatimalla radalla. Tämä siis n.9 minuutin km-vauhdilla. Vuorislate oli ottanu koukkua ilmeisesti aika infernaalisesti, kerran oli kympin ottanu miulta pataan,huh, se on muuten paljon.

Syyskuun 11.päivä pitäisi olla kaikki biisit levyä varten äänitysvalmiina, eli ennen joulua alkaa marssi kohti studiota, hittovie et mie odotan sitä hetkeä. Jos edes siitä tulisi jotain, en kai mie voi olla tuomittu olemaan luuseri joka asiassa, enhän ? Levyn kannet on nyt valmiina, julkaisen ne jossakin vaiheessa näkyville, saatte sitten nähdä millaista tuotetta olisi ulkoisesti tulossa... että silleen.

Juhannus koittaa, reenaus jää taustalle ja kolmen päivä mökittelyreissu alkaa. Santalahden rannoilla saattaa eräs surullinen nuori mies keräillä voimia taikajuoman avulla, ehkä jopa yritän tähän hetkeen jotain mihin laivareissuilla ei riitä ulkonäkö eikä rankisija. Tai sitten mie vaan alotan etukäteen projektin, jota oon mainostanu jo Vehkalahen aikoinani. Ensin koulut lukioon asti ja elämä kuntoon, sitten pääsarjoissa tulosta hakemaan. Saa nähdä onnistuuko, toivottavasti.

Hyvät juhannukset kaikille ja pysykää poissa veneistä, kiitos


4 kommenttia:

L kirjoitti...

Heh, et tainnut nähdä meikäläistä Jukon loppusuoralla - hävisin Hubbmannille reilut 2min, siis siinä 470m loppusuoralla, kertonee riittävästi meiksin sippaamisesta vimpolla kilsalla (tultiin siihen asti muuten Kallen kanssa kimpassa). Sitä kautta en varsinaisesti ollu palautunu eilen, koukin ehkä femman, mutta kävelin ylämäet ja silleen :D

Anonyymi kirjoitti...

kirjota siitä miten sait juhannuksena pimpsaa

t. oppipoikasi

Anonyymi kirjoitti...

niin valotapa meitä myös hiukan hillittömistä naisseikkailuistasi!

Anonyymi kirjoitti...

Jeh, ensi vuonna Vuoksi vie Rientoa:p