perjantai 6. syyskuuta 2013

Sillanpolttaja

Vaikka otsikon perusteella voisi olettaa tiedossa olevan draamaa, on se aivan turha sekä myöskin väärä olettamus. Kyseessä on tietenkin tulevan soololevyn nimi, joka antaa samalla aikasen hyvin osviittaa siitä, millaista materiaali tulee olemaan.

Mikään hyvän mielen levy ei missään nimessä ole kyseessä, vaan mennään ehdottomasti pintaa syvemmälle sinne, missä oma itse on kaikkein haavoittuvaisin ja heikoin. Koko ajan ollaan liikkeellä huomattavasti SY:tä henkilökohtaisemmalla otteella, joka tietysti on aiheuttanut levyä sanoittaessa huomattavia ristiriitoja. Välillä mie vaan istun työpöydän ääressä ja mietin, voiko tämmöistä julkaista? Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että ei pidä ajatella mitenkään muiden kannalta, vain oma mielipide merkitsee. Aivan sama myykö levy yhden vai 100 kappaletta, on se miulle puhtaasti oman itseni ymmärtämistä ja avaamista, ei sen kummempaa. Samalla tekeminen on miulle vähän kuin terapiaa, sillä omasta mielestäni SY:stä pääsi tulemaan aivan liian "iso" - lumipallo jota ei vain voinut pysäyttää. Nyt otetaan riski, ja palataan ruohonjuuritasolle tekemään juuri sitä mikä tuntuu parhaalta.

Ai montako biisiä levylle on tulossa? En osaa sanoa vielä mitenkään varmaa määrää, mutta noin 10-12 voisi olla realistinen määrä, vähän riippuen miten biisien kirjoittaminen etenee. Tällä hetkellä valmiina on 4 kappaletta, joten vauhtia on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi. Hyvällä tuurilla parissa kuukaudessa saan tekstit valmiiksi ja äänitykset pääsevät vauhtiin. Saas nähä miten riittää motivaatiota asian kanssa. Tällä kertaa mie aion tehdä kaiken itse äänityksiä myöten, koska tajuaahan sen kuurokin että molemmat SY:n levyt on miksattu aivan päin helvettiä - hyi saatana. Ei vaan uskaltanut vastaan sanoa missään vaiheessa, virhe sinänsä sekin.

Levyn tunnelmaan tietysti vaikuttaa sekin, etteivät omat vaivat ole helpottaneet ollenkaan. Edelleen tässä ollaan telakalla, jo toista vuotta eikä loppua näy. Saas nähä mitä tuleman pitää. Sen verran voin jo tulevasta paljastaa, että vierailijoita levyllä ei löydy yhtäkään, ja biisilistaakin voisin vähän avata. "Sillanpolttaja" , "Rastitreffit" , "Tässä olen minä" "Ota kiinni jos saat" , "Pummi" , "Rastikesä" , "Kielimuuri" ja "Telakalla" ovat varmistuneita biisejä, joskin osa keskeneräisiä. On tuossa ehkä yksi hyväntuulinen tsibale, kai siitä sitten joku helkutin sinkku pitäisi tehdä - ja ketut.

Nojoo, mie jatkan toisenlaisten tekstien parissa, seuraavan kerran suunnistusta pääsee kunnolla harrastelemaan 25-mannassa, josko siihen mennessä olisi nämä kuviot jo enemmän selvillä...

Ei kommentteja: